Verleden Schoondijke

antependium Schoondijke
Verleden Schoondijke
Geschiedenis Protestantse kerk in Waterlandkerkje
Voor 1674 was er de Nederduits Gereformeerde gemeente die samenkwam in het oude kerkgebouw "op den Oudenman"
en in 1674 kreeg de Hervormde Gemeente een eigen kerkgebouw in Waterlandkerkje.
De voorganger in die tijd was ds. Joannes Stuerbout waarvan nu nog een prachtige houtsculptuur voor de kerk staat.

De gemeente heeft tot 1970 een eigen predikant gehad, waarna de gemeente in verschillende pastorale verbanden heeft voortbestaan.

Vanaf 14 januari 2006 is de kerkelijke gemeenschap onderdeel van:

de Protestantse Gemeente te Schoondijke - Waterlandkerkje
Op 8 januari 2011 is de PG Schoondijke-Waterlandkerkje verenigd met de Hervormde Gemeente Groede tot

Protestantse Gemeente "de Verbinding"

Bonhoefferzondag, 10 mei
Op 10 mei is er een bijzondere kerkdienst. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer in Duitsland terecht gesteld werd, voor zijn aandeel in het beramen van een aanslag op het leven van Hitler. In de gevangenis schreef hij gebeden en gedichten die ook mensen van nu inspireren. Het gaat om basale menselijke gevoelens van verdriet, verlatenheid worsteling met de zin van het leven en worsteling met God. Op heel veel plaatsen in Nederland wordt dit voorjaar aandacht besteed aan het werk van Bonhoeffer. De dienst begint om 10.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u de viering alleen nline volgen via kerkdienst gemist.nl, zoek naar Schoondijke.

Het concert van de Sunshinecleaners 's middags gaat niet door.