Samenstelling kerkenraad Samenstelling kerkenraad

Samenstelling van de kerkenraad

De kerkenraad geeft leiding aan het leven en werken van de gemeente. Zij vertegenwoordigt de gemeente naar buiten toe.

Het moderamen/dagelijks bestuur van de kerkenraad bestaat uit:
predikant (vacature),voorzitter/preses,secretaris/scriba en twee leden.

Voor de vermogensrechtelijke zaken van de gemeente is het college van kerkrentmeesters verantwoordelijk. Het college heeft rechtspersoonlijkheid, namens de kerkenraad en bestaat uit ouderling-kerkrentmeester/voorzitter, kerkrentmeester/secretaris, één lid/ouderling-kerkrentmeester en twee leden/kerkrentmeester.

Voor de vermogensrechtelijke aangelegenheden van diaconale aarde is het college van diaken verantwoordelijk. Het college heeft een eigen rechtspersoonlijkheid.
Het colege bestaat uit vier leden, voorzitter en secretaris, twee vacatures.

Het college van ouderlingen wordt gevormd door zes ouderlingen, voorzitter, secretaris, twee leden, twee vacatures.

Bonhoefferzondag, 10 mei
Op 10 mei is er een bijzondere kerkdienst. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer in Duitsland terecht gesteld werd, voor zijn aandeel in het beramen van een aanslag op het leven van Hitler. In de gevangenis schreef hij gebeden en gedichten die ook mensen van nu inspireren. Het gaat om basale menselijke gevoelens van verdriet, verlatenheid worsteling met de zin van het leven en worsteling met God. Op heel veel plaatsen in Nederland wordt dit voorjaar aandacht besteed aan het werk van Bonhoeffer. De dienst begint om 10.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u de viering alleen nline volgen via kerkdienst gemist.nl, zoek naar Schoondijke.

Het concert van de Sunshinecleaners 's middags gaat niet door.