Samenstelling kerkenraad Samenstelling kerkenraad

Samenstelling van de kerkenraad

De kerkenraad geeft leiding aan het leven en werken van de gemeente. Zij vertegenwoordigt de gemeente naar buiten toe.

Het moderamen/dagelijks bestuur van de kerkenraad bestaat uit:
predikant (vacature),voorzitter/preses,secretaris/scriba en twee leden.

Voor de vermogensrechtelijke zaken van de gemeente is het college van kerkrentmeesters verantwoordelijk. Het college heeft rechtspersoonlijkheid, namens de kerkenraad en bestaat uit ouderling-kerkrentmeester/voorzitter, kerkrentmeester/secretaris, één lid/ouderling-kerkrentmeester en twee leden/kerkrentmeester.

Voor de vermogensrechtelijke aangelegenheden van diaconale aarde is het college van diaken verantwoordelijk. Het college heeft een eigen rechtspersoonlijkheid.
Het colege bestaat uit vier leden, voorzitter en secretaris, twee vacatures.

Het college van ouderlingen wordt gevormd door zes ouderlingen, voorzitter, secretaris, twee leden, twee vacatures.

Zomerzangavond Breskens
Op 16 augustus om 19.30u is er een zomerzangavond in de Protestantse kerk in Breskens ( Dorpsstraat 50). Een avond vol samenzang van liederen met het thema "Vrijheid, Vrede". Medewerking wordt verleend door het Bressiakwartet, Akko de Feijter(orgel) en Ariëtte Robinson(dwarsfluit). Gemeenteleden en gasten zijn hartelijk welkom en de toegang is gratis.
De avond wordt besloten met een hapje en een drankje tegen geringe vergoeding.