Samenstelling kerkenraad Samenstelling kerkenraad

Samenstelling van de kerkenraad

De kerkenraad geeft leiding aan het leven en werken van de gemeente. Zij vertegenwoordigt de gemeente naar buiten toe.

Het moderamen/dagelijks bestuur van de kerkenraad bestaat uit:
predikant,voorzitter/preses,secretaris/scriba en twee leden.

Voor de vermogensrechtelijke zaken van de gemeente is het college van kerkrentmeesters verantwoordelijk. Het college heeft rechtspersoonlijkheid, namens de kerkenraad en bestaat uit ouderling-kerkrentmeester/voorzitter, kerkrentmeester/secretaris, één lid/ouderling-kerkrentmeester en twee leden/kerkrentmeester.

Voor de vermogensrechtelijke aangelegenheden van diaconale aarde is het college van diaken verantwoordelijk. Het college heeft een eigen rechtspersoonlijkheid.
Het colege bestaat uit vier leden, voorzitter en secretaris, twee vacatures.

Het college van ouderlingen wordt gevormd door zes ouderlingen, voorzitter, secretaris, één lid, drie vacatures.

vieringen online
Pas op de plaats
Vanaf 4 november 2020 volgen we de nieuwe richtlijnen van de regering: zoveel mogelijk thuisblijven, zo min mogelijk bewegingen. Daarom gaan we de komende tijd alleen online vieringen houden en bent u welkom bij kerkdienstgemist.nl. We zenden uit vanuit de kerk in Schoondijke.