Relatienetwerk Relatienetwerk

Relatie-netwerk

De Protestantse gemeente "de Verbinding" is een gemeente van de Protestantse Kerk in Nederland: www.protestantsekerk.nl .

De gemeente maakt deel uit van de classis Delta, waarin de gemeenten van de Protestantse Kerk in Zeeuws-Vlaanderen en van de Zuidhollandse eilanden vertegenwoordigd zijn.

Informatie over andere classes en gemeenten in Zeeland kunt u vinden via
www.gelovenindedelta.nl .

Bonhoefferzondag, 10 mei
Op 10 mei is er een bijzondere kerkdienst. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer in Duitsland terecht gesteld werd, voor zijn aandeel in het beramen van een aanslag op het leven van Hitler. In de gevangenis schreef hij gebeden en gedichten die ook mensen van nu inspireren. Het gaat om basale menselijke gevoelens van verdriet, verlatenheid worsteling met de zin van het leven en worsteling met God. Op heel veel plaatsen in Nederland wordt dit voorjaar aandacht besteed aan het werk van Bonhoeffer. De dienst begint om 10.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u de viering alleen nline volgen via kerkdienst gemist.nl, zoek naar Schoondijke.

Het concert van de Sunshinecleaners 's middags gaat niet door.