"de Verbinding" "de Verbinding"
Onze gemeente heet "de Verbinding, een naam met een opdracht, om steeds opnieuw de verbinding te zoeken en verbinding te maken.

• Verbinding met de Ene, in wiens naam de gemeente samenkomt, die wij willen eren en dienen.
  • Verbinding met elkaar, die zich uit in onderlinge zorg en betrokkenheid en in onderlinge samenwerking bij de opbouw van de gemeente.
  • Verbinding met wie wij verbonden zijn, omdat zij in onze gemeente staan ingeschreven, maar die niet of nauwelijks deelnemen aan het gemeenteleven.
  • Verbinding met wie te kort komen op het gebied van barmhartigheid, gerechtigheid en vrede.
  • Verbinding met de andere gemeenten van de Protestantse Kerk in West Zeeuws-Vlaanderen. Zo streven we ernaar, dat de gemeenten door de samenwerking tot meer in staat zijn dan apart.

Bonhoefferzondag, 10 mei
Op 10 mei is er een bijzondere kerkdienst. Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer in Duitsland terecht gesteld werd, voor zijn aandeel in het beramen van een aanslag op het leven van Hitler. In de gevangenis schreef hij gebeden en gedichten die ook mensen van nu inspireren. Het gaat om basale menselijke gevoelens van verdriet, verlatenheid worsteling met de zin van het leven en worsteling met God. Op heel veel plaatsen in Nederland wordt dit voorjaar aandacht besteed aan het werk van Bonhoeffer. De dienst begint om 10.00 uur. Vanwege de coronamaatregelen kunt u de viering alleen nline volgen via kerkdienst gemist.nl, zoek naar Schoondijke.

Het concert van de Sunshinecleaners 's middags gaat niet door.