Kerstengelen

Kerstengel
Kerstengelen
Kerstengelen vliegen coronaproof

Een kerstengel is iemand, die in de 4 Adventsweken onopgemerkt elke week een kleine attentie bezorgt bij iemand die dat nodig heeft.
Een attentie kan zijn een mooie kaart, gedicht, klein cadeautje, dat past in de brievenbus of aan de knop van de voordeur. De kerstengel bepaalt dat zelf en bedenkt waarmee hij de persoon die is uitgekozen kan verrassen.
De eerste zondag van Advent is op 29 november. Vanaf die datum vliegen de kerstengelen elke week een keer langs hun adres(sen).
De mensen die een attentie ontvangen worden uitgekozen door de kerstengel; het kan gaan om ouderen, maar ook om (chronisch) zieken of mensen die te maken hebben met een gemis en dat in deze tijd extra voelen, of mensen, die vanwege corona wel erg weinig anderen zien of spreken. Deze mensen kunnen lid van onze gemeente zijn, maar kerstengelen houden niet van grenzen, dus die vliegen er graag overheen.
Kerstengelen houden geheim naar welke adressen zij vliegen.

Wilt u, wil jij ook kerstengel worden?
Meld je dan aan bij Jaap Steeneveld (jaap.steenveld@zeelandnet.nl of 06-51253063) en vertel bij wie en op welk adres je gedurende de Adventsweken iets wilt bezorgen. Jaap maakt een overzicht van alle engelen en alle adressen en houdt in de gaten, dat er niet te veel engelen dezelfde persoon hebben gekozen. Hij geeft je ook verdere instructies voor je je werk als kerstengel kunt beginnen.
Zo kunnen we samen in de weken voor kerst licht brengen in de soms donkere dagen van mensen.

vieringen online
Pas op de plaats
Vanaf 4 november 2020 volgen we de nieuwe richtlijnen van de regering: zoveel mogelijk thuisblijven, zo min mogelijk bewegingen. Daarom gaan we de komende 14 dagen alleen online vieringen houden en bent u welkom bij kerkdienstgemist.nl. We zenden uit vanuit de kerk in Schoondijke.

Lees onder actueel ook over het Kerstengelenproject